
Składniki:
200g kuskusu
1 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżka startego świeżego imbiru
mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
cytryna
2 łyżki oliwy
300g pomidorków koktajlowych
4 filety z łososia
posiekana świeża kolendra
Wykonanie:
Kuskus wsypać do miski, dodać łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki papryki i imbir, wymieszać, zalać wrzątkiem, przykryć talerzem i odstawić.
Obetrzeć skórkę z cytryny, dodać resztę soli, papryki, posiekany czosnek i łyżkę oliwy, wymieszać, dodać filety z łososia.
W osobnym naczyniu wymieszać umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe z posiekanym czosnkiem i resztą oliwy. Po chwili dodać resztę siekanej cebuli i sok wyciśnięty z cytryn.
Rozgrzać patelnię grillową, a następnie smażyć na niej filety: po 3 min z każdej strony.
Kuskus wymieszać widelcem, dodać pomidorki i posiekaną kolendrę, ewentualnie dosolić do smaku. Podawać z łososiem. Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz