wtorek, 12 kwietnia 2011

Masala chicken by night...

... jak widać bardzo smaczny, bo nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Goga - prosimy o przepis!

Photo by Ju
No i jest przepis! Goga - dzięki!

"Przyprawy: Tandoori, imbir, curry, chilli cayenne, ground coriander,turmeric,papryka słodka, ostra, sól i pieprz. Kurczaka solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką, ostrą oraz chilli. Gdy robi się miękki wsypujemy resztę przypraw, dusimy dalej podlewając wodą. Gdy kurczak będzie już prawie gotowy to dolewamy całą puszkę mleka kokosowego. Smacznego!!!
Ale teraz najważniejsze,żeby wyglądał tak apetycznie jak na fotografii należy wykonać kilka kilometrów na rowerze, wypić sporo wina no i w końcu poczuć wielki głód. Gwarantuję, wasze patelnie będą wyglądać identycznie. Najlepiej spożywać o północy."

2 komentarze:

  1. z przepisów słaby jestem,
    ale na moje oko:
    dwie bronki, trzy małe łyżki, półtora weina, ca. 5,5 h biesiady;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyprawy: Tandoori, imbir, curry, chilli cayenne, ground coriander,turmeric,papryka słodka, ostra, sól i pieprz. Kurczaka solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką, ostrą oraz chilli. Gdy robi się miękki wsypujemy resztę przypraw, dusimy dalej podlewając wodą. Gdy kurczak będzie już prawie gotowy to dolewamy całą puszkę mleka kokosowego. Smacznego!!!
    Ale teraz najważniejsze,żeby wyglądał tak apetycznie jak na fotografii należy wykonać kilka kilometrów na rowerze, wypić sporo wina no i w końcu poczuć wielki głód. Gwarantuję, wasze patelnie będą wyglądać identycznie. Najlepiej spożywać o północy.

    OdpowiedzUsuń