sobota, 16 kwietnia 2011

Pstrąg-strong

No i stało się. Nastał czas grillowania. Dla znudzonych kiełbaską śląską i karkówką, pstrąg. Pstrąg very strong. Choć oczywiście można również przygotować w ten sposób inną, świeżą rybkę. Potrzebujemy po jednej rybie na uczestnika kolacji, cytrynę, oliwę, świeże zioła (pasuje tymianek, pietruszka, bazylia), czosnek, sól i pieprz. Rybę czyścimy i myjemy, nacieramy solą i pieprzem, oliwą i cytryną (od środka i na zewnątrz). Do środka wkładamy zioła i czosnek (małe ząbki w całości, większe należy przekroić). Rybę obkładamy plastrami cytryny i wkładamy do foremki. Pieczemy na rozgrzanym grillu aż będzie gotowa. Podajemy z sałatą i bułką. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz