wtorek, 23 sierpnia 2011

Hummus. Kulinarne last minute.



Podobno Egipt, Tunezja i Maroko to ulubione miejsca wakacyjne Polaków. Dotychczas odnosiłam się z lekceważeniem do tej formy spędzania urlopu, ale tegoroczne lato dało mi tak do wiwatu, że gdyby nie brak środków płatniczych, z chęcią przyjęłabym taki wyjazd, chociażby po to, żeby wygrzać się i naładować słońcem akumulatory przed zimą. Póki co wystarczyć musi kulinarne last minute - hummus - pasta z ciecierzycy. Danie kuchni Bliskiego Wschodu. Przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku, w którym nie skorzystano gotowej pasty sezamowej tahini, ale przygotowano ją samemu. Wbrew pozorom to proste i zajmuje mniej czasu niż przeczesywanie półek sklepowych w poszukiwaniu właściwego słoiczka! Dziś hummus w połączeniu z pitą i smażonymi na oliwie warzywami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz