poniedziałek, 22 sierpnia 2011

Kuskus. Tabbouleh.

Szybkie, lekkie i doskonałe na lato. Sałatka z kaszką kuskus.


Potrzebujemy:
opakowanie kaszki kuskus
2 pomidory
1 zielony ogórek sałatkowy
pół cebuli
2 łyżki natki kolendry
oliwa
sok cytryny lub limetki
sól do smaku

Kuskus wsypujemy do miski i przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy 3-4 łyżki oliwy i sok z cytryny/limetki oraz natkę kolendry. Mieszamy doprawiając solą. Warzywa kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do kaszy i dokładnie mieszamy. Jeśli jest to koniecznie, doprawiamy jeszcze solą, cytryną i oliwą. Podajemy z grillowanymi piersiami kurczaka. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz